DR. ARSLAN “EBELER GÜNÜNÜ” KUTLADI

TBMM Genel Kurulunda söz alarak 5 Mayıs Dünya ebeler günü münasebetiyle bir konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. hasan arslan ebelerin anne ile bebeğin ilk iletişim bağını kurduğunu ve ebelere tıbbi müdahale yetkisi verdiklerini söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan tbmm Genel Kurulunda söz alarak 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

“ANNE İLE BEBEĞİN İLK İLETİŞİM BAĞINI SAĞLIYOR”

Arslan konuşmasında şunları söyledi; “Sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli görevler üstlenen ebeler; kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, onları daha da özel kılar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar. Anne ile bebeğin ilk iletişim bağını sağlayan tüm ebelerimizin ve ebe adayı öğrencilerimizin 5 Mayıs Dünya Ebeler Gününü kutlarım”.

 Bankalardan sıfır faizli kredi yarışı: İşte vade sayısı ve kredi miktarları... Bankalardan sıfır faizli kredi yarışı: İşte vade sayısı ve kredi miktarları...

“TIBBİ MÜDAHALE YETKİSİ VERDİK”

Arslan, “Ayrıca 1 Mart 2024 tarihinde 32476 sayılı resmi gazetede yayınlanan yaptığımız yeni kanunla Ebe arkadaşlarımıza ilk defa normal doğum yaptırabilme ve doğum anında küçük tıbbi müdahaleleri yapabilme yetkisi verdik. Tüm sağlık personeli (sağlıkçılar) arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diler, Genel kurulu saygıyla selamlarım” diye konuştu. 

Kaynak: rss